Korrekt SPF record for MailOnNet


spf-record

Før du kan begynne å sende ut epostkampanjer og nyhetsbrev med MailOnNet må du FØRST legge til MailOnNet sin mailserver til din eksisterende SPF-record. Hvis du ikke har noen SPF-record, må du opprette en, Jf. våre salgsbetingelser.

Hva er en SPF-record?

SPF (Sender Policy Framework) er et anti-spam system hvor eieren av et domenenavn forteller hvilken eller hvilke mailservere som har tillatelse til å sende epost fra domene.

Gmail, Yahoo, AOL, Hotmail/Outlook.com og alle andre store ISPer bruker i dag SPF-recorden for å sjekke om avsenderen av eposten som kommer til deres epostserver er autorisert til å sende epost fra denne mailserveren.

Står ikke MailOnNet sin mailserver oppført i din SPF-record står din epostutsendelse i fare for å bli blokkert av disse mailserverne. Foruten at din utsendelse blir blokkert står du også i fare for å blokkere hele mailserveren til MailOnNet for en tid. Dette medfører erstatningsansvar for deg. Pass derfor på at du inkluderer smtp.mailonnet.no i din SPF-record, FØR du sender ut din første kampanje eller nyhetsbrev.

Hvordan angi en SPF-record?

SPF recorden er noe som må bli lagt til sonefilen til ditt domenenavn. Det vil si lagt til i din DNS, også kalt navnetjenere.

Hvis du allerede har en SPF-record trenger du kun å legge til:

include:smtp.mailonnet.no

… i din eksisterende SPF-record (før -all).

En typisk SPF-record vil se omtrent slik ut:

«v=spf1 a mx include:smtp.mailonnet.no ~all»

Dette vil tilate at default IP addresse for ditt domenenavn (typisk din webserver), alle hostnavn som er knyttet til ditt domene (f.eks. hostname.dittdomene.no) og mail sendt fra smtp.mailonnet.no, som er smtp serveren MailOnNet bruker til å sende ut epost.

Få hjelp til å sette opp en korrekt SPF-record

Ta kontakt med din domene registrar (leverandør) hvis du trenger hjelp med å endre din SPF-record. Send dem gjerne en link til denne siden, så ser dem hva som er den korrekte synaksen. Hvis domen ligger hos OnNet AS kan du bestille dette via deres hjemmesider.

Les mer om SPF-record

Tilbake

Print Friendly, PDF & Email